Sosial pensjonisttilværelse- disse gutta stortrives i dette området!

Sosial pensjonisttilværelse- disse gutta stortrives i dette området!

På Flipper Kafè, en av de siste dagene av mai måned møter vi kompisene Per Kristian, Rolf, Asbjørn, Per-Arne og Tore. Siden de inntok pensjonisttilværelsen har de møttes her jevnlig, selv under de strengeste tiltakene i pandemien hvor de følte seg mer enn trygge på at kaféen tok ansvar for både renhold og smittevern, mens de holdte åpen gjennom hele perioden.

 

Her løses verdensproblemer over kaffen, og i vanlige tider med en oppegående fotballsesong går praten i både høyt og lavt om favorittlaget, som selvsagt er Ranheim!

Her blir det tidlig vår!

 

«Her er det fint å sitte å se utover sjøen og båtene!» sier Asbjørn. Pensjonisten som selv er født og oppvokst på Ranheim, har blitt bedre kjent med resten av kompisgjengen siden de gikk inn i pensjonisttilværelsen og begynte å møtes med jevnere mellomrom.

De er alle enige om at Grilstad Marina er et sosialt område, hvor du i tillegg kan bevege deg i et luftig og åpent miljø, kjenne på sjøluften og nyte en utepils på uteserveringen på Flipper Kafè når det er godvær. Når de ikke møtes her tar de gjerne turen til Lavendel blomsterforretning og kafè inne på kjøpesenteret «Grilstadporten», noen få minutters gange fra boligfeltene på Grilstad Marina.

Selv om kompisene minnes området fra gamle dager, med «gutongskjæret» og «jentongskjæret» hvor de badet på sommeren, er de fornøyde med det offentlige parkområdet og de grønne lungene man finner her nede. De mener det er et område i utvikling, hvor både unge og gamle ferdes på de samme stedene.

«Her blir det tidlig vår!» utbryter Per Kristian, mens diskusjonen raskt forflytter seg til hvorvidt det snødde mye på Ranheim og Grilstad i gamle dager.

 

 

Trivsel er godt naboskap

 

Per Kristian har nylig investert i båt, med båtplass ved PIR 1 på Grilstad Marina. Å kunne opprettholde en hobby og et sosialt liv med gode vennskap i nær avstand gir godt grunnlag for trivsel. Og er det en ting kompisene er enige om, så er det at godt naboskap og sosialisering er det viktigste for å trives noe sted!

Legg igjen en kommentar