Ferdigstilte boligprosjekter

Grilstad Marina boligområde

Hele området er bygd på en kunstig oppbygd halvøy og øy, og er nesten like stort som Midtbyen i Trondheim. Grilstad Marina har boliger, marina, restaurant, næringsareal og flotte uteområder. Nesten 600 boliger bestående av leilighetsbygg, rekkehus og eneboliger står ferdig.

Vannspeilet

141 leiligheter Ferdigstilt 2013

Vannspeilet var det første byggetrinnet på Grilstad Marina med totalt 8 hus med leiligheter. Vannspeilet ble utarbeidet av Voll Arkitekter.
Mellom husene er det grønne og frodige områder, med en kanal fra sjøen som danner et vannspeil gjennom prosjektet. Dette drar sjøen enda nærmere, og danner en park på fellesområdene til glede for beboerne og turgåere.

 

Hele grunnlaget for det Grilstad Marina står for ble dannet her: kvalitet på alt. Et fokus på rene linjer, kvalitetskjøkken fra JKE og muligheten for at kundene kan gjøre individuelle tilpasninger gjennom tilvalgsprosessen.
Første del av marinaen stod klar i 2014, noe som ga mange av de innflyttede i Vannspeilet muligheten til å leie båtplass allerede året etter ferdigstillelse.

 

Vannspeilet var en salgssuksess og er fremdeles populære leiligheter, med sine variasjoner i størrelser og planløsninger.

Kanalen

176 leiligheter Ferdigstilt 2015

Kanalen består av 6 hus, og er utarbeidet av Arc Arkitekter med et fokus på mest mulig sol, lengst mulig. «Solfangeren» får tak i sola fra sør og utsikten over havet mot nord. Den taggete fasaden med balkongene er et resultat av dette ønsket om å sikre hver leilighet best mulig lys- og solforhold, og skjerming mot innsyn.

Husene har lyse og luftige trapperom, som betjener maks 4 leiligheter i hver etasje. Leilighetene har stor balkong, og flere leiligheter har gjennomgående oppholdsrom med balkong på to sider. Et fåtall leiligheter har også innglasset balkong mot sjøsiden.

Plasseringen av byggene skaper i tillegg avskjermede uterom, som kan benyttes av den enkelte beboer. I Kanalen er det lagt til rette for et godt avskjermet privatliv i tillegg til god tilgang på møtesteder og mer åpne områder i tilknytning til boligene.

Den lyse, levende fasaden gir et vitalt inntrykk med en kombinasjon av murpuss, gyllent treverk og glassdetaljer med transparente rekkverk på balkongene og de moderne hjørnevinduene. Alle valg er gjort med tanke på å skape noe ekstra som reflekterer den unike beliggenheten ved sjøen. En kombinasjon av urbane og naturbaserte kvaliteter, samlet i et ambisiøst prosjekt.

Havseilervegen

16 kanalhus, 33 bryggeleiligheter og 12 eneboliger ferdigstilt 2017

Lund Hagem arkitekter har utviklet bomiljøet og boligene i Havseilervegen.

 

Havseilervegen er et resultat av de unike kvalitetene ved stedet. Utgangspunktet var den fantastiske beliggenheten, på en øy i fjorden. Den naturlige tilknytningen til vannet og sjønære aktiviteter preger det maritime boligmiljøet i Havseilervegen. Opplevelsen av vær, vind og lyset over Strindfjorden er en av de mange bokvalitetene.

 

Kanalhusene ligger flott til i ytterkanten av piren. De fleste boligene har sin egen private, sydvendte brygge langs kanalen med direkte adkomst til det store oppholdsrommet på bakkeplan. Her er kjøkkenet husets hjerte. Plasseringen i det store, gjennomgående oppholdsrommet gjør kjøkkenet til et naturlig samlingspunkt. Tilknytningen til det sentrale oppholdsrommet på bakkeplan og uterommene forsterker kjøkkenets rolle som midtpunkt.

 

Bryggeleilighetene ligger ute på øya, helt inn mot marinaen og gangstien mot nord. Fra balkongen i nord har du en fantastisk utsikt over fjorden og Fosenalpene. Den sydvendte balkongen gir utsyn mot grønne tun og husene langs kanalen. Det store, gjennomgående oppholdsrommet med gjennomlys åpner boligene mot naturen og omgivelsene. Med balkonger på begge sider av leiligheten, knyttes boligene til stedet. Rommet forlenges visuelt mot fjorden og tunet.

 

Eneboligene er orientert mot fjorden med store åpne fasader, som går i ett med bryggekanten. På den andre siden har du den frodige Fruktlunden. Her danner boligene et lunt atrium med fine overganger fra private til gradvis mer offentlige soner og med en myk avskjerming av hver enkelt bolig. Brygga og uterommet tar fjorden helt inn i boligen og en enestående opplevelse av vær og vind og den direkte kontakten med sjøen.

Fjordhagen

 196 leiligheter ferdigstilt i 2018

Midt i hjertet av Grilstad Marina ligger en Fjordhagen- et område som forener nærheten til fjorden med en lun, grønn hage. Området omfatter 8 hus med leiligheter.

 

Med direkte inspirasjon fra tradisjonelle bygårder med storkvartal og idylliske bakhager. Fasader mot byen og gatelivet i front- lune bakgårder med skjermede hager og tun i bakkant. Beplanting og utsmykning med siv og rullesteiner understreker nærheten til fjorden. Det er direkte tilgang til hageområdet med store åpne tun fra alle hus. Langs husene er det mer skjermede private soner foran leilighetene.

 

Leilighetene er gjennomgående store, med mye areal, luftige rom og god takhøyde. Utsikt og gode solforhold har fått høy prioritet, som alltid på Grilstad Marina.

 

De fleste leilighetene har gjennomlys og to balkonger. En med utsikt mot fjorden og en mot hagen. I toppetasjen er leilighetene og balkongene større. Her er det også leiligheter med takterrasser.

 

I fasaden kommer kvalitet til uttrykk, hvor tegl er brukt i kombinasjon med glass og trespiler i balkongene. Tegl er et bestandig materiale, som holder seg ved like over tid.

 

Fjordhagen er utarbeidet og tegnet av Arkitekt Skibnes.

7 i Rekke

7 rekkehus ferdigstilt i 2019

 

Rekkehusene ligger med solrik beliggenhet grensende mot friarealer i front, sentralt på Grilstad Marina. Husene vender mot ettermiddagssolen og har utsikt over fjorden.

 

Gjennomførte rekkehus over tre plan med god standard, som består av tre/fire soverom, to stuer, to toalett og tre uteplasser. Et stort oppholdsrom med kjøkken, stue og spisestue på bakkeplan, som forlenges med direkte utgang til vestvendt markterrasse. Denne vender også mot vest og en fantastisk utsikt mot fjorden.

 

Husene utføres i kvalitetssterke og bestandige materialer, som krever lite vedlikehold.

 

7 i Rekke er tegnet av Arkitekt Skibnes.